فلاورباکس چیست؟
فلاورباکس یا همان جعبه گل، محفظه ای می باشد که با متریال های مختلف ساخته شده و تو خالی است. آن را با انواع خاک های مورد نظر پر می کنند و برای پرورش گل و گیاهی که دوست دارند استفاده می کنند. فلاور باکس محیطی برای رشد گیاهان است که در فضاهایی مانند پشت بام، روف گاردن، تراس، حیاط، درب ورودی و… استفاده می شود.
فلاور باکس ها در جنس ها و کاربرد های مختلفی تشکیل می شوند. برخی فلاور باکس ها چوبی می باشد، برخی فلزی و به طور کل جنس های مختلفی از آن تولید می شود. فلاور باکس ها را خود افراد نیز می توانند بسازند و آماده آن نیز وجود دارد.
بهترین انواع فلاورباکس چیست؟
برای بهتر پاسخ دادن به سوال فلاور باکس چیست؟ به انواع و اقسام فلاور باکس ها اشاره خواهیم کرد. به طور کل فلاور باکس ها در انواع چوبی، بتنی، پلاستیکی، فلزی، سنگی، شیشه ای و… ساخته می شوند که هر کدام از متریال ها مزایا و معایب خود را دارند.
1- فلاورباکس چوبی
فلاور باکس های چوبی را نباید از تمام چوب ساخت. چوب هر چه قدر هم با دوام باشد، باز هم در برابر رطوبت و نم غیرقابل نفوذپذیری نیست. البته اگر افراد علاقه وافری به فلاور باکس تمام چوب دارند، می توانند از ترموود و چوب هایی که مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارند استفاده کنند. البته قیمت ترموود کمی بیش از متریال های دیگر است ولی مزایای آن نیز بسیار زیاد است.
در کل پیشنهاد می شود اگر دنبال فلاورباکس چوبی هستید، از فلاورباکس هایی که پوشش چوبی دارند، استفاده کنید. روکش این نوع فلاور باکس ها از چوب است ولی محفظه آن از متریال های دیگر ساخته می شود تا در برابر آسیب هایی مانند نفوذ رطوبت و نم و یا حشرات جلوگیری کند.
این نوع فلاور باکس ها بیشتر به صورت آویزان و یا دیواری مورد استفاده قرار می گیرند و قیمت آن ها به نسبت قیمت فلاورباکس چوبی مناسب تر است. فلاور باکس های چوبی مزایای بسیاری دارند، یکی از این مزایا زیبایی چشمگیر آن ها است. پیشنهاد می شود در انتخاب نوع فلاور باکس به نمای خانه نیز توجه شود و متریالی که هارمونی بیشتری با ساختمان و خانه دارد انتخاب شود.
2- فلاور باکس فلزی
این نوع فلاور باکس ها را در هر مدل و رنگی می توان یافت. قیمت این نوع فلاور باکس ها از فلاور باکس های چوبی کمتر است. برای آن که فلز با رطوبت واکنش نشان ندهد، از ضد زنگ استفاده می کنند. اما پیشنهاد می شود آن ها را به صورت آویزان یا نصب بر دیوار استفاده کرد. چرا که تماس کمتری با رطوبت و نم داشته باشند.
فلاورباکس فلزی از مقاومت خوبی در برابر شکستگی و یا خراش و آسیب برخوردار می باشد. این متریال برای مکان هایی که بیشتر در معرض تماس و آسیب هستند، مانند حیاط و یا درب ورودی کارساز است. چرا که در عین زیبایی، مقاومت خوبی را شامل می شوند.
3- فلاورباکس سنگی
یکی از مدل های کلاسیک در بین فلاور باکس ها، فلاور باکس سنگی است. این نوع فلاور باکس ها بیشتر سنتی و اشرافی به حساب می آیند. این نوع فلاور باکس ها بیشتر به صورت ثابت و فلاور باکس هایی که جا به جا نمی شوند، استفاده می شود. البته این نوع فلاور باکس ها محبوبیت زیادی ندارند. ولی بیشتر در روف گاردن مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کل در بخش هایی از آن استفاده می شود که عمومی نیست و از آن مکان زیاد استفاده نمی شود.
سنگ هایی که بهتر است در ساخت فلاور باکس سنگی به کار برد، سنگ های تراورتن و مرمر می باشد. این نوع فلاور باکس به خاطر کیفیت سنگی که برای ساخت آن به کار می رود، گران تر می باشد ولی جلوه خاصی را القا می کند. نکته مهم درباره فلاور باکس های سنگی این است که اگر افراد خود قصد ساخت فلاور باکس سنگی دارند، باید به مسیر خروج آب نیز دقت کنند.
چرا که خاصیت تراوشی در این نوع فلاورباکس ها بسیار پایین می باشد و به همین دلیل منافدی برای خروج آب وجود ندارد و باید ساخته شود. این نوع فلاور باکس ها بیشتر به عنوان گلدان های دائمی و ثابت استفاده می شوند.
4- فلاورباکس شیشه ای
این نوع فلاور باکس ها برای زیبا سازی و زیبا شناختی استفاده می شوند. به طور عمده فلاور باکس های شیشه ای مقاومت کمی در برابر آسیب هایی همچون ضربه، خراش و… دارند. به همین دلیل بیشتر در مکان هایی استفاده می شود که احتمال آسیب کمتری وجود دارد. این نوع فلاور باکس را سعی می کنند، تمام شیشه نسازند.
به همین دلیل سعی می شود با متریال های دیگر به طور ترکیبی ساخته شود. معروف ترین ترکیب آن، متریال چوب است. اما صرفا به چوب ختم نمی شود؛ به این منظور که می توان چند متریال را با هم ترکیب کرد و فلاور باکس ساخت. برای مثال از شیشه، چوب و سنگ باهم استفاده می کنند و فلاور باکسی شیشه ای و مقاوم و در عین حال زیبا را می سازند.
در استفاده از فلاورباکس های شیشه باید توجه کرد که بهتر است، گیاهان و گل هایی که فشار کمتری به فلاورباکس ایجاد می کنند و ظریف تر هستند استفاده شود.
5- فلاورباکس سفالی
یکی دیگر از انواع فلاور باکس ها که حدودا بسیار نیز از آن ها استفاده می شود، فلاور باکس های سفالی است. از سفال از زمان های قبل تا کنون به عنوان ساخت گلدان نیز استفاده شده است. این نوع فلاور باکس ها به خاطر زیبایی که دارند، محبوبیت خاصی را شامل می شوند. این نوع فلاور باکس مزایای ظاهری خوبی دارد.
برای مثال دست سازنده برای به کار بردن انواع خلاقیت و رنگ ها باز می باشد و زیبایی که خلق می کند، فوق العاده است. ولی به طور کل معایبی نیز دارد که از معایب آن می توان به مقاومت و استحکام پایین آن اشاره کرد. در هر صورت سفال در برابر متریال هایی همچون فلز بسیار مقاومت پایینی دارد.
به همین دلیل در برابر ضربه و آسیب شکننده هستند. به خاطر خاصیت شکنندگی و ظرافت آن ها سعی می شود که در مکان ها و دیزاین های داخلی از آن استفاده شود.
6- فلاورباکس پلاستیکی
این نوع فلاور باکس ها به شدت محبوب هستند. از دلایل محبوبیت آن ها می توان به مواردی همچون سبکی، قیمت پایین و تنوع در رنگ و طرح اشاره کرد. این نوع فلاور باکس ها در برابر فلاورباکس هایی همچون سنگی و یا چوبی از ظاهر مقبولی برخوردار نمی باشند و زیبایی کمتری نسبت به متریال های دیگر دارد. اما به خاطر تنوع رنگ و قیمتی که دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
پیشنهاد می شود..
اگر دنبال فلاور باکس های پلاستیکی می باشید، از فلاور باکس های طرح چوب و چوب پلاست استفاده کنید. گرچه قیمت آن ها نسبت به فلاور باکس های چوبی بیشتر می باشد، اما قیمت چوب پلاست هم مقرون به صرفه تر از چوب است و هم زیبایی بیشتری نسبت به پلاستیک های فشرده دارد در نتیجه قیمت فلاورباکس چوب پلاست مقرون به صرفه تر است. برای آن که زیبایی خاصی به فضا ببخشید، می توانید از پروفیل مناسب فلاور باکس نیز استفاده کنید.
7- فلاورباکس ترکیبی
در ساخت این نوع فلاور باکس ها، ترکیب دو یا چند متریال استفاده می شود. نکته حائز اهمیت درباره فلاور باکس های ترکیبی، زیبایی آن ها است. به طور کل در ساخت این نوع فلاور باکس ها سعی می شود که از متریال های مناسبی که باهم ترکیب خوبی دارند، استفاده شود. این نوع فلاور باکس ها مزایای خوبی نیز دارند.
برای مثال برای ساخت فلاورباکس چوبی، از دو نوع پلاستیک و چوب استفاده می کنند. محفظه داخلی را پلاستیکی و روکش آن را چوبی می سازند. این حرکت باعث کمتر شدن هزینه و بالا رفتن مقاومت فلاور باکس می شود. نوع دیگر آن نیز که قبلا به آن اشاره کردیم، فلاور باکس های شیشه ای هستند. در ساخت این نوع فلاور باکس ها سعی می شود که از متریال های دبگری استفاده شود تا هم مقاومت آن افزایش یابد و هم زیبایی آن بیشتر به چشم آید.
به طور کل اگر بخواهیم به سوال فلاورباکس چیست؟ پاسخ دهیم، می توان گفت که محفظه هایی هستند که در متریال ها و اشکال و ابعاد مختلف ساخته می شوند و مکانی برای رشد و پرورش گیاهان به خصوص گل ها است.
انواع فلاورباکس چیست؟
فلاورباکس ها در انواع چوبی، سنگی، فلزی، سفالی، پلاستیکی و... تهیه می شوند که هر یک از این متریال ها مزایا و معایب مخصوص خود را دارد.
فلاورباکس های پلاستیکی خوب هستند؟
این نوع فلاورباکس ها سبک هستند، قیمت پایین، تنوع در رنگ و طرح دارند. اما در برابر فلاورباکس هایی همچون سنگی و یا چوبی از ظاهر مقبولی برخوردار نمی باشند و زیبایی کمتری نسبت به متریال های دیگر دارد.
قیمت فلاورباکس ها چگونه محاسبه می شود؟
قیمت فلاورباکس ها به جنس و کیفیت متریال آن و اندازه و ابعادی که نیاز دارید، بستگی دارد.